Parasol Park

Location: Irvine, CA
Client: Great Park Neighborhoods
Type: Mixed-Use
Size: 2.5 acres
Irvine's newest 'Living Room'

Studio One Eleven designed the 'Living Room' community building and green house structure within the 2.5 acre Parasol Park of Great Park Neighborhoods in Irvine.

Poured in place concrete, corten steel, oiled teak wood, and dark bronze accents create a warm indoor space complete with a fireplace, opening onto a large community plaza. The design for the park was born out of a focus on things found within your own backyard – the team wanted 'Living Room' to coexist within its setting, to feel as if it was part of the exisiting park.

Nestled beneath an existing 75 foot tall stone pine tree, Studio One Eleven worked to place the building as close to the tree as possible; carving the large plaza out of the ground and blending the roofline into the landscape with corten steel and a living rooftop.