Studio One Eleven

Studio One Eleven Awarded Three AIA Orange County Design Awards

The American Institute of Architects (AIA), Orange County Chapter, recognized Studio One Eleven with three design awards for projects that shape the cities, places, and spaces where we live. Cadence Park in Irvine, CA and The Roost in Santa Ana, CA received Merit awards in the Commercial category, while Warehouse 415 in Irvine, CA received a Citation award in the Commercial Unbuilt category.

Cadence Park was envisioned as a village of buildings, each with a unique architectural character and program serving the Great Park neighborhoods. Cadence Park is one node in the larger context of a neighborhood “Art Walk,” where the community comes together to take part and create art in this larger expression of the landscape. The design approach was to create an arts village within the community with each building representing and containing an individual art program, including visual arts, literary arts, and performing arts.

The Roost is a sustainable, adaptive reuse project with a passion for craft, culture and community. This mixed-use, transit-oriented development is considered the neighborhood’s new “Living Room.” Replacing a dilapidated gas station now stands three re-purposed cargo containers organized to create an outdoor dining area. The Roost is considered one of the first shipping container projects in Orange County and has become both a local and regional draw for visitors. The existing abandoned pre-war two-story barn, commercial building, and craftsman bungalow duplex were carefully restored. Within these structures combines a restaurant and beer garden, residential units, retail shops, and workspace for the community to access.

Warehouse 415 is an existing 40,000SF warehouse from the former El Toro Marine Base within the Great Park Neighborhoods. The design team removed the seismically unsound roof, leaving the outside walls, columns, and beams. A storefront with glass garage doors was added into the space, with art walls on the opposite side to create an open gallery. A lightweight roof was added to the storefront along with heritage trees and additional landscaping. The new structure creates a hybrid park and building with flexible program space for year-round events.