Studio One Eleven

Western Gage Park

Location: Los Angeles, CA
Type: Landscape
Client: LANI (Los Angeles Neighborhood Initiative)
An Innovative Approach to Creating Urban Open Space

This transformative project converts a blighted vacant lot into a vibrant community playground. Inspired by the neighborhood's early 20th century agricultural history, the design celebrates the imagery of local flower and vegetable farming.

The abstract surface pattern elicits lines of crop rows, and the bold colors of the play structure evoke bright shades of fruits and vegetables. The park's recreational elements encourage balance, stability, and climbing opportunities for multiple ages.

Studio One Eleven worked with LANI and the City of Los Angeles Department of Recreation and Parks to develop this project, which included grant funding from the Rosalinde and Arthur Gilbert Foundation.

Before

After

The project is nearing completion with a grand opening expected early 2021.